marți, 2 aprilie 2013

Ediția a V-a, 2 aprilie 2013

Marți, 2 aprilie 2013, a fost o zi aniversară pentru proiectul-platformă educațională ”Îngeri în primăvară”, aflat la a zecea aniversare. Această platformă a făcut posibilă, cu cinci ani școlari în urmă, inițierea proiectului de tip concurs județean ”Sărbătoarea Paștelui la români”.
La ediția din acest an au participat școli, din municipiul Iași și din județ, ai căror profesori de religie și elevi așteaptă cu nerăbdare invitația la acest concurs și participă cu plăcere deosebită. Partenerii școlii noastre s-au implicat cu aceeași deschidere cu care ne-au obișnuit, contribuind la reușita evenimentului. Astfel, președintele Asociației Meșterilor Populari din Moldova, etnograful Marcel Lutic, a făcut cunoștință întregii asistențe cu alți doi artiști minunați, membri ai asociației: doamna Ana Ciolan - împletituri și tricotaje, cât și domnul Vasile Vîlcu - bijutier. A fost o plăcere pentru copii și profesori să descopere tainele acestor meșteșuguri.
Preoții Mihai Ciocan, Ioan Damian și Gheorghe Mihăilă, cât și profesoara Cristina Pohoață au fost alături de activitățile concursului și au ajutat la fondul de premiere. 
Concursul a avut cele două secțiuni artistice, interpretare muzical-literară și artă plastică, oferind posibilitatea tuturor copiilor să își exprime talentul și credința. Au participat și elevi voluntari de la Liceul Pedagogic (T. Horobeț), care au ajutat la organizarea ediției. 
Cotidianul ”Lumina” și Radio Trinitas au ajutat, de asemenea, foarte mult prin mediatizarea concursului și a activităților platformei educaționale ”Îngeri în primăvară”, ai căror coordonatori sunt profesorii Fulvia Horobeț și Adrian Chiorescu.

(Foto de Adrian Chiorescu)

Fragment din Știrile Radio Trinitas